3 och 1,5

IMG_6305

Idag blev Elis 1,5 år och Sam är ju nyss fyllda 3. Så jag ville bara skriva ner några saker med deras åldrar just nu. Deras matchiga pyjamasar köpte mamma till dem på Petit Bateau i Frankrike. <3

IMG_6367IMG_6296

Elis, det lilla bustrollet, älskar att ta på sig alldeles för stora skor och stampa runt med. Alltid Gustavs, de är störst liksom. Han har börjat prata väldigt mycket de senaste veckorna och säger allt med en ljus liten falsettröst. Letar han efter Sam så går han runt och ropar “Bam? Bam?” och han frågar mig hela tiden “Vad det?”. När jag svarar så upprepar han vad jag säger, vad det än är. Han försöker alltid härma allting. Han kallar sig själv för “eeii” och hans vanligaste meningar är “eeii tur!!” och “eii ha!!!”. Det sistnämnda ropar han ut så fort han hör något prassla/ser någon stoppa något i munnen. Har jag nämnt att han är ett litet matvrak? ;)

IMG_6371IMG_6385

Det leks väldigt mycket med Sams nya födelsedagspresenter just nu. De här söta virkade figurerna från Josefin har uppdraget att köra piratskeppet. De är grymma på att styra OCH skjuta kanonkula! Och när de blir ledsna på kvällen så tröstar deras mamma Spiderman dom förstås.

IMG_6404

Jag dog lite första gången jag såg Sam sitta med Spiderman som hyssjade sin bebis till sömns…

IMG_6351IMG_6326

Häromdagen blev Sam så upprörd när Elis skulle lägga sig och sova på dagen. Vi lägger alltid Elis i sin spjälsäng och så somnar han där själv, inga problem. Men nyligen var det ett par dagar då han var så övertrött och när inget hjälpte lät jag honom ligga och gnälla sig till sömns. Det tog bara 10 min, men jag insåg inte hur jobbigt Sam tyckte att det var. Att vi bara lät Elis ligga och gråta sådär. Så när jag dagen efter plockade upp Elis så bröt Sam ihop. Han grät och grät och sa “nej mamma, inte ta Elis. Elis inte sova”. Han försökte sätta sig framför honom i soffan och sen sprang han efter och drog honom i benen och sa till mig att sluta hela tiden. Jag vill ju inte att Sam ska tro att Elis blir plågad varje dag när han ska sova (!!) så jag fick bara strunta i Sams försök att “rädda” honom (även om det gjorde lite ont i hjärtat). Efter jag lagt Elis i sängen satte jag Sam i knät och sa “Titta Sam, Elis vill sova. Elis är inte ledsen”. Och Sam satt snyftande och tittade på Elis tills han somnade. Sen blev han lugn igen.

Jag vet att det är väldigt hemskt hur ledsen han blev men jag tyckte ändå att det var en sån fin sak. Hur mycket empati han känner och hur mycket han bryr sig om att Elis ska få det bra. Så jag ville minnas det ändå.

//A few things about Sam and Elis right now at 3 and 1,5 years old! Use the translate button in the sidebar to read. //

4 thoughts on “3 och 1,5

 1. emelia

  åh vad roligt att läsa detta! älskar sådana inlägg :) Du har underbara barn. och bästa leken med spiderman och virkade gubbarna haha!

  Reply
 2. Moster M

  Ja, Sam är verkligen rädd om sin lillebror. Det märker man tydlgt. Så kul att läsa om dem. Tycker att jag har lärt känna både Sam och Elis så mycket bättre på sistone. Man ser mer och mer så tydligt vilka små personligheter de är – fantastiska är de båda två!

  Reply
 3. mormor ulrica

  Så fina de är i sina pyjamasar. de där två killarna hör verkligen ihop och inte bara för att de oftast är matchigt klädda. De tycker verkligen om varandra.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.