Badrummet: Före och Efter

Det är väl lite pinsamt att det tog mig ett halvår att posta efterbilderna på vår badrumsrenovering. Men nu blev det ju ett av era önskeinlägg så bättre sent än aldrig! Jag bloggade förresten varje vecka under renoveringen och det kan man se här:  del 1, del 2 och del 3.

Untitled-4

Jag hade kunnat skriva en hel uppsats om vårt badrum, det finns så mycket känslor runt det. Vi flyttade in i huset när jag hade precis två veckor kvar tills Elis föddes, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt vårt badrum (okej, gråta blev det). Vi visste redan att det var äckligt men vi hade kommit överens om att bara stå ut tills vi kunde renovera det. Det var dock hemskt när man väl flyttade in och skulle börja “stå ut”. Det var gammalt, det luktade sunkigt och det blev aldrig riktigt rent hur mycket man än försökte. Jag minns första duschen jag tog, extremt höggravid och jag ville bara dö. Försökte bara snabba mig och röra så lite som möjligt…

På hösten bokade vi in renovering för mars efter vi gjorde en besiktning och fick reda på att det fanns en potentiell vattenskada. Oroade mig så mycket för det under hela den väntan. Vi hade också bestämt att vi skulle spara ihop till alla renoveringar för att inte behöva ta lån, vilket btw inte är så lätt! Men är väldigt glad att vi klarade det.

Kan inte beskriva hur mycket jag älskar vårt badrum nu. Ibland känns det som att det bara var en dröm att det var så äckligt innan och som att det alltid sett ut såhär. Det är ganska litet men ändå precis lagom för oss, vi fick in allt som vi behövde. Såhär ser det ut nu:

IMG_1194

Detta ser man när man kollar in. Vi valde vitt kakel till väggarna för att det skulle se så stort ut som möjligt. Och mörkgrå kakel till golvet. Vi satte också in ett badkar för barnens skull men tanken är att vi ska ta bort det när de blir äldre (ingen av oss vill egentligen ha badkar). Så de har förberett allting under för när vi vill ha duschhörna istället.

IMG_1242IMG_1196

En av grejerna som gjorde att vi inte ville ha badkar var att vi både tycker att duschdraperi är äckligt. Men då hittade jag det här badkaret med en duschvägg, det funkar kanon. Den går att vinkla ut och lägga mot väggen så det brukar vi göra när barnen badar. Letade också länge efter en duschblandare som hade badkarskran, handdusch OCH takdusch. Oftast hade de vara två av de sakerna. Men sen hittade vi en bra och så fick vi sätta den högt. Gustav är lång ni vet.

IMG_1208

Ursäkta slitna tapeter. Sam och Elis har sett mig och Gustav riva ner tapeter och därför går de och drar när de ser lösa bitar. :O Mycket att fixa, men en dag kommer alla gamla tapeter vara ett minne blott.

IMG_1218IMG_1231IMG_1217

Spegelskåpet och kommoden kommer från Ikea. Toastolen kommer från Gustavsberg och kranen köpte vi online på samma ställe som badkaret. Minns inte vad det hette men det var det första resultatet för sökningen “badrumsinredning online”. Haha.

IMG_1224

Vi hade ett hål i taket för ventilation innan (som läckte!). Det täckte de igen med plattor och så fick vi en ny fläkt. Man kunde stå och duscha ibland när det kom en iskall droppe ovanifrån. Good times. Saknar det inte. ;)

IMG_1252

Till dörren valde vi det här retrohandtaget. Gillar det verkligen och ska ha det på alla dörrar som vi gör om.

IMG_1263IMG_1296

Och i vanlig ordning med två småttingar här hemma så får man inte många minuter innan de kommer och kollar vad man gör. Knäppte bilderna snabbt innan de kom in och började härja. Tack för mina fem minuter i alla fall. ;)

Finns egentligen inte så mycket mer att visa så det är det hela! Om man läste mina renoveringsinlägg så skrev jag där att det inte var någon vattenskada (pheeeeeeeew) och hela renoveringen gick så bra. Vi var extremt nöjda med våra hantverkare som höll sin tidsplan och kändes så engagerade hela tiden. Har bokat samma för köket som vi ska göra i juni. Längtar förstås väldigt mycket till det.

//The after pictures from our bathroom renovation. Use the google translate button to read the captions. //

4 thoughts on “Badrummet: Före och Efter

  1. moster m

    Vilken skillnad alltså. …..alltid så fräscht där. Innan såg man till att kissa innan man skulle hälsa på er (skoja) ;);)

    Reply
  2. ulrica

    Det är jättefint. Vi renoverade vårt för drygt ett och ett halvt år sen och jag är fortfarande glad för det. Tror jag tänker på det varje dag. Värt varenda krona verkligen. Hoppas killarna gillar mer att bada nu, än när jag försökte ge dem ett kvällsbad. Inte populärt, tyvärr.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.