Badrumsrenoveringen: Vecka 1

20150302_092804

Nu när vi har påbörjat vår badrumsrenovering så tänkte jag att jag skulle försöka dokumentera framstegen och vägen dit. Går allt enligt planerna så kommer det fyra inlägg! Här är en före-bild hur det såg ut i början av veckan och några bilder från vad vi har gjort:

IMG_0793IMG_0835

Det första vi gjorde var att lägga en pappersväg från ytterdörren in till badrummet, för att bespara golvet från smutsig trafik. Sam och Elis vaknade på måndag morgon och föll för den direkt. Sam tyckte att det var en stor bilbana och Elis tyckte att det var en runway att öva sin gångstil på.

IMG_0877

Vårt hus svämmar över just nu med stora kartonger av inredning/kakel och de där två älskar det. De hittar nya leksaker hela tiden.

IMG_0867IMG_0862

Som hörselskydd. Mycket roligt!

20150304_143815

Uppgiften den här veckan var att riva ut allt i badrummet, så att hantverkarna kunde påbörja sitt jobb veckan därpå. Gustav har slitit så mycket med det! Här är det minus all snuskig inredning och väggar som håller på att tas bort.

IMG_1184IMG_1195

Elis har verkligen varit så nyfiken på vad det är som händer, han försöker gå dit hela tiden och se vad det är som låter så mycket. Så en dag fick han sitta en stund och titta på. Och som han tittade..

20150306_172520

I fredags var allt färdigrensat och här görs den sista touchen, golv som bryts upp.

IMG_1176

Och en massa, massa skräp som slängdes ut. Gustav och hans pappa Bertil gjorde ett bra team!

IMG_0899

Vi har haft tur att Sam helt plötsligt börjat kunna titta på hela filmer. Annars har han haft tendensen att tröttna ganska fort. Inte för att det är något att skryta med direkt men just nu kunde det inte komma mer lägligt.

20150306_163937

Vi har haft ett titthål i taket (som ska täckas igen) och här inspekterade Gustav insidan på innertaket. Ända sen vi upptäckte att det läckte och hade runnit vatten så har vi varit väldigt nervösa för att öppna upp och kolla. Men det var den första lättnaden, inga fuktskador.

IMG_1213IMG_1210

I lördags åkte vi till Göteborg för att inhandla den allra sista badrumsinredningen. Bland annat behövde vi en toastol…så Elis provsatt lite åt oss.

IMG_1205

Vi hade bara med oss honom (tack mamma!) vilket var underbart, för vet ni hur lätt han är att ha med?! Han måste vara den nöjdaste bebisen på den här planeten, vi glömmer att han är där hela tiden.

IMG_1232

Ikea blev det sista stoppet. Nu har vi allt vi behöver, badrummet är totalt strippat och imorgon bitti kommer gänget hit och börjar renovera. SÅ spännande och efterlängtat. Jag ska försöka ta så mycket kort jag kan på utvecklingen!

//Week one of our bathroom renovation! //

4 thoughts on “Badrumsrenoveringen: Vecka 1

 1. mormor ulrica

  Det positiva med att ha ett sunkigt badrum är att skillnaden blir så total efter renovering. Vi har snart haft vårt renoverade fräscha badrum i ett år och jag blir fortfarande glad varje gång jag går in där. Ska bli så roligt att se hur ert badrum förvandlas.

  Reply
 2. moster m

  Ja detta ska bli så kul att följa! Tycker om bilderna när ni är och shoppar tillbehör. Du ser ut som en sån” cool morsa ” och elis är ju bara så charmig med sitt smile! Gillar bilderna när de leker på skyddspappret mycket och speciellt bra är den med sam i hörlurar bakifrån. Ni är grymma som tar er an detta mitt i jobb och småbarnsliv!

  Reply
 3. eas

  Vad roligt att man får följa med i processen! Elis smile är för sött när han sitter där så nöjd i kundvagnen!

  Reply
 4. Pingback: Badrummet: Före och Efter | tinybrothers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.