Badrumsrenoveringen: Vecka 2

IMG_1247

Den här veckan har verkligen gått över all förväntan. Vi är så lättade!!! Ända sen vi fick reda på att det fanns en potentiell vattenskada runt golvbrunnen (men ingen kunde säga hur illa förrän de bröt upp och tittade) så har vi såklart oroat oss över det. I måndags när de började kunde jag inte äta på hela dagen, jag hade bara sån ångest för att de skulle ringa och säga “oh boy, det här är värre än vi trodde”.

MEN det gjorde de inte! På tisdagen var rörmokaren färdig med allt arbete med rören, det man ser ovan är vår nya brunn på plats – det man inte ser är jag och Gustav som gör en lättad segerdans omkring. Vi är SÅ glada.

IMG_1236

Det jobbigaste just nu är hur smutsigt det är hemma. Så vi går iväg på morgonen och håller oss borta hela dagen för att barnen inte ska trampa runt i allt byggdamm. Plus att alla vassa verktyg överallt gör oss lite nervösa. Vi trodde ju att Sam skulle vara det största problemet, men nej. Han sitter bara och tittar på film när vi är hemma. Elis däremot, han går envist dit hela tiden och ska titta. Lilla minisnickaren kallar de honom.

IMG_1254

Ett skräpberg som heter duga.

IMG_1259

På onsdag fanns det nya bjälkar till väggen och isolering på plats.

IMG_1260

Plus ett färdigt golv!

Untitled-4

Sam kollar in läget. Han har varit så förvånansvärt ointresserad av det hela. Första dagen skrek han till när de sågade och lät. Nu sitter han i soffan och rör inte en min när det låter så högt så att han inte hör ett knyst från tvn. Han vet att det försvinner snart. ;)

IMG_1323

På torsdag morgon var elektrikern där och drog in elen, förberedde för våra olika knappar.

20150312_195135

Och såhär såg det ut på kvällen. Hela rummet täckt med spånskivor…

20150312_195202

…och ett vitt tak på plats. Rummet är redan en miljon gånger fräschare än förut.

20150314_145440

Ibland blir det också lite fel, vi fick ta en sväng till Ikea och byta ut den kommod vi hade köpt förra lördagen. Tänkte att vi ville ha en stor men det skulle bara inte se bra ut därinne…vilket vi insåg när vi började rita upp på väggen. Men nu är det bytt och det känns bra!

20150314_111511

Till sist – såhär såg det ut efter fredagen, så alltså just nu. Gipskivor färdiga på alla väggar. Och där ser man var vårt handfat och vår toalett ska sitta. Jag älskar verkligen att se framstegen, det händer så mycket hela tiden. Vi är meganöjda med vår snickare som jobbar så fort och till och med ligger lite före det schema som han tidigare sagt till oss. Nästa vecka blir det kakel!

//Week two of our bathroom renovation. All the groundwork is done and next week we will move on to tiles! //

3 thoughts on “Badrumsrenoveringen: Vecka 2

 1. moster m

  Du måste fortsätta vara så duktig på att fota alla steg. SÅ kul att se! Tänk när kaklet kommer. ..vilken skillnad! Förstår att det är hur roligt som helst. Underbart att det går så smidigt! :))))

  Reply
 2. mormor ulrica

  Så fräsckt det ser ut redan nu. Jag väntar med spänning på att kaklet ska komma på plats. Så högst ovanligt att hantverkare ligger före i tidsschemat.

  Reply
 3. Pingback: Badrummet: Före och Efter | tinybrothers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.