De här pojkarna

IMG_0472

De här två pojkarna kan driva mig till vansinne ibland. När de kivas, tjatar eller hänger i mina ben när jag lagar mat. När de river sönder böcker, gömmer saker man behöver eller drar av huvuden på leksaksfigurer. Man får inte smeknamnet “the destroyers” för intet. Men hjälp vad jag älskar dem och hjälp vad de för med sig så mycket värme och glädje varje dag. Det räcker att titta på dem för att fyllas av en miljon olika känslor av kärlek/stolthet och “-detta är så overkligt, är de verkligen mina??”

Idag tog jag några bilder för att fånga en liten vardagsstund:

IMG_0497IMG_0484IMG_0474

Det är väldigt roligt att vara omkring dem. Jag försöker skriva ner saker de säger och gör så att jag inte ska glömma. Saker de säger till mig och saker de säger till varandra. Det är hemskt kul att se sina bebisar bli små pojkar som pratar och har sin egna humor och sina egna tankar,

IMG_0499IMG_0481IMG_0485 IMG_0506

Som att Sam när han vaknade häromdagen sprang ut till oss, räckte upp händerna i luften, log sitt största leende och sa:

“-MAMMA! DET Ä EN NY DAG!”

Eller igår när jag hade lagat mat som, jag erkänner, såg ganska trist ut. Sam brukar inte vara så blyg med sina “blää”, “eww”, “den e ecklig” eller bara “jag är mett” (utan att ha tagit en tugga) så jag visste att det fanns en stor chans till att han inte skulle äta. När jag satte ner hans tallrik tittade han på den och sa:

“-mm! ser jittigott ut”

En lögn från en uppmuntrande liten treåring. Inte för att han åt upp sin mat. Han ville bara vara snäll.

IMG_0446

Det är så fint att de har varandra. Att de kan leka, busa och skratta ihop. Sådana saker som jag bara drömde om när Elis låg i magen. En av de första sakerna Gustav sa efter vi hade fått reda på att Elis var en pojke var “åh! en bror. det hade jag också velat ha.”. Ända sen dess har jag varit glad för Sams skull och nu är jag glad för de båda.

//So happy for these two boys of ours. //

4 thoughts on “De här pojkarna

  1. mormor ulrica

    Det är bra att påminna sig själv om det fantastiska att få uppleva föräldraskap och njuta av vardagsstunderna. Pojkarna är så goa och charmiga och det är så härligt att de båda två börjar bli så duktiga att prata. De har verkligen så mycket de vill förmedla.

    Reply
  2. moster m

    Så underbart med sams kommentarer. Vilken livsglädje. Gillar speciellt hans senaste “bärgarn har det inte lätt” (hörde från mamma). Vilken skatt de är båda två och vilka underbara personligheter. Vet precis hur jobbigt det kan vara ibland men konstigt nog minns man allt det roliga mest. Så kul att vara mamma!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.