Gatorland

IMG_5560

Idag besökte vi Gatorland i Orlando. Om det är något de pratar mycket om här så är det alligatorer, det är bara gators gators gators överallt. Så det kändes som ett måste att åka och titta på några live.

IMG_5566IMG_5513IMG_5517IMG_5523

Kolla in Sammys gatorshorts. Köpte dem för ett par dagar sedan och sen passade de ju perfekt för idag.

IMG_5525IMG_5698IMG_5510 IMG_5551IMG_5531

Jag som aldrig sett en levande alligator fick en liten chock när jag kom in och de bara låg där (i stora drivor). Både jag och Emelia erkände att vi blev lite darriga i benen när vi gick förbi.

IMG_5643IMG_5602 IMG_5608 IMG_5639 IMG_5689IMG_5645IMG_5667 IMG_5676

Det fanns också fina omgivningar att titta på. Har upptäckt att det finns så mycket vacker natur här i Florida!

IMG_5699 IMG_5701

Och så alligatorer i drivor som sagt….tyckte det var lite jobbigt när det formligen kryllade av dem och de såg så onda ut när de tittade på mig.

IMG_5713

Idag tittade en amerikan ner i vagnen (där Elis låg) och utbrast “-that baby is terrified!”. Hon tyckte att hans ögon var stora som golfbollar så jag fick förklara att nej, det är bara så han ser ut. ;)

IMG_5751IMG_5754

Det sista vi såg var när hungriga alligatorer hoppade upp för att bli matade. Jag var glad att Sam var långt därifrån eftersom de varnade för att hålla borta sina bebisar från kanten…hungriga alligatorer will be hungriga alligatorer.

IMG_5785

Efteråt blev dagens middag på Five Guys som bara låg några minuter bort.

IMG_5770 IMG_5774

Gustav har pratat om att han ville åka dit hela veckan och nu blev det äntligen av. Det var supergott, mycket godare än jag trodde. Hamburgarna hade en egen stil med kött som var handformade (såg precis ut som sådana man gör hemma från scratch) och en massa goda toppings. Grillad svamp t.ex. Både gott och ovanligt!

IMG_5772

Kolla Elis…haha.

IMG_5779 IMG_5795

Efter det avslutet kunde inte humöret vara annat än på topp. Och det var det sista vi såg av Orlando på ett par dagar, imorgon bär det av söderut!

//Today we went to Gatorland and saw some gators. And with some I mean A LOT. We ended the day with dinner at Five Guys Burgers and Fries. That was delicious! //

7 thoughts on “Gatorland

 1. Josefin

  Vilka härliga bilder och eh läskigt att vara så nära alligatorer!!!! Ser ut att vara jättevarmt också ni kommer säkert komma hem som pepparkakor!! Gillar verkligen sista bilden på Emelia och Sam , jättefin , har fångat naturlig glädje!!!

  Reply
  1. lovisa Post author

   Jag kommer nog aldrig att se ut som en pepparkaka…hehe. Vi har ju hållit oss mycket i skuggan för barnens skull. Men Gustav och Sam har redan blivit bruna för de får färg bara de sätter en liten lilltå ut i solen ;)

   Reply
 2. moster m

  Haha. … Älskar sams shorts. Man vet att man är en avancerad matchare när kläderna matchar aktiviteten :) och Elis är bara för söt. Tycker mig se en liten baby gator i den stora högen. Too cute! Måste varit häftigt att se. Vad tyckte sam? Five guys verkar verkligen gott! Tänk vad mycket nytt ni får uppleva. Njuuuuut

  Reply
   1. lovisa Post author

    Jag försöker att filma men har inte fått till så många moments ännu…försöker bli bättre på det!! Det fanns många gators, både stora och små. De minsta var bara kanske 20 cm långa, väldigt söta. Sam gjorde monsterljud när han såg dem så han fattade att det var monster hehe. Men han var inte jätteintresserad, han tyckte att “ka-ka” var roligare att titta på då.

    Reply
 3. mormor ulrica

  Fy vad läskigt, säger jag. Men ni kom ju helskinnade därifrån. Det måste vara väldigt speciellt att se dem på så nära håll. Tack för att vi får dela era upplevelser varje dag. Fortsätt gärna med det!

  Reply
  1. lovisa Post author

   Ja vi överlevde! Och bestämde oss samtidigt för att vi inte ville gå till Everglades och titta på alligatorer i det vilda…det kändes läskigt nog när man var skyddad från dem…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.