Potatisfestivalen 2015

IMG_4669

I helgen har det varit den årliga Potatisfestivalen här i stan. Det var tre år sedan jag gick för första gången, höggravid med Sam i magen. Då minns jag att jag var väldigt trött och brydde mig bara om ett stånd med fudge som jag hittade. Nu var det mycket roligare att se det genom deras små ögon. Första året som de var med på noterna! De fick en varsin tablettask och var supernöjda med att digga till musiken och titta på allt omkring.

IMG_4592 IMG_4600IMG_4597

Det första vi gjorde var att kolla på ett lopp med radiostyrda bilar. Sam tyckte att det var SÅ kul, haha. Varje gång de kom körandes förbi oss så brast han ut i ett förtjust skratt, de som stod omkring oss hade väldigt kul åt det. Hans entusiasm måste varit smittande. :)

IMG_4624

Västtrafik hade en buss på plats att gå igenom. Elis och Sam tyckte väl att det var sådär spännande.

IMG_4635

Men de hade inget emot godiset de fick efteråt. ;)

IMG_4640IMG_4732IMG_4660 IMG_4665 IMG_4667 IMG_4735IMG_4688

De hade byggt upp ett litet tivoli som vi har gått förbi varje dag sen de började. Sam hade alltså full koll och hade verkligen siktat in sig på en viss karusell där man kunde åka runt med bilar. Så spänt han stod och väntade på sin tur med sitt åkkort.

IMG_4691

Sen var han förstås överlycklig över att få åka och han pratade om det hela dagen/berättade om det för alla som vi träffade.

IMG_4725IMG_4714 IMG_4717

På lördagkvällen hade Timo Räisänen en hyllningskonsert till Ted Gärdestad och det ville vi såklart kolla in! Jag gillade ett par låtar av honom som tonåring och att han sjöng Ted Gärdestad var ju bara ett plus, honom har vi stenkoll på i vår familj. Det regnade tyvärr men vi var ändå ett glatt gäng som diggade med.

IMG_4800IMG_4744

Det sista vi klämde in av helgens festligheter var en liten glassdejt.

IMG_4740

Det var inte en jättekul väntan på glassen eftersom Sam började ropa “-paaaaappa, paaaaappa” och Elis var förstås inte sen med att hänga på. Så jag hade två killar som satt och skrek efter Gustav på högsta volym (trots lönlösa försök att tysta dem). Fick en känsla att vårt bord inte var det mest populära där…

IMG_4755IMG_4747 IMG_4749

Jag och Gustav delade på en banana split, Sam fick lite brainfreeze (p.g.a ivrighet) och Elis intog sin glass med stor koncentration. Mätta och sockerglada blev vi allihop!

//This weekend our town held their annual “potato festival”, here’s some pictures we took! //

3 thoughts on “Potatisfestivalen 2015

  1. moster m

    Älskar Ellis min på första bilden haha. Helt klockren! Potatisfestivalen ser ut som en riktig höjdare genom dina bilder ju. Min upplevelse var inte riktigt detsamma. Men gillade fish and chips och Timo. Så glad att vi kunde gå på det tillsammans :)

    Reply
  2. mormor ulrica

    Visst är det härligt att se världen genom barns ögon. Det syns verkligen att pojkarna njuter i fulla drag. Min favoritbild är den första för att de ser så härliga ut(speciellt Elis uttryck) och är så glada för sina tablettaskar.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.